top of page

JANT BAKIMI & TEMİZLİĞİ

JANT BAKIMININ ÖNEMİ





Jant, otomobillerde hayati öneme sahip bir güvenlik parçasıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok araç motor gücü ve ağırlığına göre farklı jant çapı, bijon sayısı, bijon aralığı, kalınlığı ve ağırlık gibi değerlerde değişik üretimler yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı jant üreticileri yüksek maliyet getirdiği için birçok jant modelini tüm araçlara uyumlu üretemezler. Aslında birçok erkek sürücüler için aracının dış görünüşü çok önemlidir. Hanımların pırlanta tutkusu gibi. Aracının dış görünümüne önem veren ve bunu birinci sırada jantları ile yapan araç sahipleri vardır.


Araçların jantları birbirinden farklılık göstermektedir. Otomobillerin çelik, krom, plastik ve diğer jant çeşitlerinde ve jant kapaklarında zamanla balata tozu, yollardaki kimyasal atıklar, kirler, çamur, toz ve toprak kalıntıları birikir. Otomobil jantları zamanla parlaklığını yitirmeye başlar. Bu durumun önüne geçmek için jant temizliği ve bakım işlemleri düzenli olarak yapılmalıdır.



Doğru jant seçiminin yanı sıra jant temizliği ve bakımı da çok önemlidir. Aynı boyalı yüzey (kaporta, tampon…) bakımı gibi jantlara düzenli bakım yaptırmak gerekir. İyi bir bakım, jantların oksitlenmesini, kararmasını ve leke tutmasını engeller, jantların daima parlak bir görünüme sahip olmasını sağlar.


JANT BAKIMI NASIL OLMALIDIR?





Jant temizliği nasıl yapılır?

  • Araç jant temizliği işlemine başlanmadan önce aracın tüm tekerlekleri özenle yıkanır.

  • Jant Temizliği ve Bakım hizmetinde her araca özel jantları özel kimyasallar ve aparatlar ile detaylı olarak temizlenir.

  • Parlatma Spreyi ve jant cilası kullanılarak ilk günkü parlaklığında kavuşturulur. Aynı zamanda zamanla biriken kirlerin uzun bir süre boyunca daha kolay bir şekilde temizlenmesi sağlanmış olur.



Özellikle balata tozlarının ilk olarak yapıştığı yerler jantlardır. İnatçı olan bu tozlar ve çevresel faktörlerden kaynaklı kirleri önce GD24 Demir Tozu Temizleyici ile temizlemenizi öneririz. Önce jant yüzeyine GD24 demir tozu temizleyiciyi püskürtün. Bir süre bekledikten sonra jant yüzeyindeki demir tozları ve kirler morarıp akmaya başlayacaktır. Daha sonra bir fırça yardımıyla jantı iyice ovalayınız. Ardından tazyikli suyla durulayınız. PH değeri nötr olan GD24 demir tozu temizleyici ürünümüz, hiçbir şekilde boyalı yüzeye zarar vermez. DİKKAT: Sonradan boyanan jantlarda GD24 demir tozu temizleyici veya diğer temizleyici ürünleri kullanmamalısınız. Çünkü, fırın boya hariç diğer boyalara herhangi bir kimyasal ürün temas ettiğinde boyayı akıtır!)





Temizlenen jant yüzeyine GD24 jant parlatıcı ürünlerini kullanabilirsiniz. Hem sıvı hem de köpük tarzında üretilen GD24 jant &parlatıcı ürünlerimiz ile parlatabilirsiniz. Jantlarda oluşan hasar ve çizilmelere karşı da jantlar için üretilmiş pasta uygulamasını yapabilirsiniz. Özel olarak üretilen polisaj aparatları ile makine yardımıyla jantlarınızın yüzeyini parlatabilirsiniz.





İYİ YOLCULUKLAR!

386 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page