top of page

ARAÇLARDA KLİMA TEMİZLİĞİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Güncelleme tarihi: 17 Haz 2022






Hayatımızın önemli bir bölümünü geçirdiğimiz araçlarımızın hijyeni, sağlığımız açısından önemlidir. Araç klimaları ve klima kanallarında su kabarcıkları nedeniyle oluşan bakteriler, bazı hastalıklara sebep olabilirler. Uzun süre kalan bakteriler ise zamanla kötü kokar. Ayrıca bakteriler, klimada tahribat yapar, klimada performans kaybına neden olur. Düzensiz çalışmaya neden olan bakteriler yüzünden klimanın kullanım ömrü azalır. Tıkanmalara neden olan bakteriler nedeni ile sızıntılar meydana gelebilir. Elektrik düzeneğinde arızalara neden olabilir.

Klima içlerinde üreyen küf ve mantarların verdiği rahatsızlıklardan biri de alerjik astımdır. Alerjilerden ve olası hastalıklardan korunmak, klimamızın ömrünü uzatmak, performansını korumak için düzenli olarak temizlik ve bakımlarını yaptırmalıyız. Klimanın dışı kullanıcısı tarafından temizlense de iç temizliğinin de yapılması oldukça önemlidir. Bakımlı temiz klima, hem sizin, hem de klimanızın sağlığını koruyacaktır.


PEKİ NE YAPMALIYIM?



Araç klimalarında havayı soğutan Evaporator adı verilen bölüm karanlık, nemli ve soğuk bir ortam oluşturur. Dolayısıyla küf ve mantarlara şahane bir yaşam alanı sunmuş olur. Klimanın içinden içeriye bu küf ve mantarlar yüzünden kötü bir koku yayılacağı gibi sağlığı da tehdit eder.




Peki klimalarımızı nasıl temizleyebiliriz? Klima temizliğinin en etkili yöntemi, klima temizleme spreyidir. Her kullanıcın klima ve kanallarını yerinden söküp teker teker temizleyemeyeceğine göre klima temizleme spreyi size büyük kolaylık sağlayacaktır.


KLİMA TEMİZLEME SPREYİ NASIL KULANILIR?




Öncelikle klimanızı spreyle temizlemeniz için polen filtrenizi yenilemeniz gerekir. Klima kanallarına girebilecek ebatta olan hortumunu klima kanallarına iyice itin. Klima temizleme spreyini iyice çalkaladıktan sonra uç kısmındaki düğmeye basarak temizleme sıvısının içeriye akmasını sağlayın ve bu sırada yavaş yavaş hortumu geri çekin. Hortum çekilirken klima kanallarının her tarafına sıvı püskürtülecektir. Bu işlemi aracınızın tüm klima kanallarından yapınız. Ayrıca, polen filtresinin arka bölümlerini de klima temizleme spreyi ile temizleyin.








Temizleme işleminden sonra aracınızda hoş bir kokunun yayıldığını fark edeceksiniz. Klima temizleme işlemi bittikten sonra aracınızı çalıştırıp 10 dakika klimanızı açın. Bu sayede klima temizleme sıvısı tüm yüzeylerde etkisini gösterecektir.





135 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page